Відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, на якому розглянуто до другого читання проєкт Закону про внесення змін до 
Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України щодо гарантування права на судовий захист у малозначних спорах 
(реєстр. № 11026 від 19 лютого 2024 року), поданий народним депутатом України Дирдіним М. Є. та іншими народними депутатами України.

До положень законопроєкту суб’єктами законодавчої ініціативи було подано 29 поправок і пропозицій. З урахуванням запропонованих Комітетом пропозицій до другого читання підготовлено Порівняльну таблицю, яка містить 40 поправок і пропозицій, за результатом розгляду яких пропонується 27 поправок врахувати (в тому числі — врахувати частково, врахувати редакційно), 13 поправок відхилити.

Обговоривши положення законопроєкту та подані до них пропозиції, Комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України проєкт Закону про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України щодо гарантування права на судовий захист у малозначних спорах (реєстр. № 11026), поданий народним депутатом України Дирдіним М. Є. та іншими народними депутатами України, прийняти в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій Комітетом.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.