Майданчик об’єднуватиме парламентаріїв 46 країн—членів Ради Європи. Одне із його завдань — пошук нових механізмів повернення наших дітей.

Про це розповіла народна депутатка, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, віцепрезидент ПАРЄ та рапортер ПАРЄ щодо становища українських дітей Олена Хоменко.

«Нетворк — це майданчик, що об’єднуватиме парламентаріїв різних держав. Він посилюватиме й підтримуватиме ініціативи, вже запроваджені Україною: Міжнародну коаліцію за повернення українських дітей і платформу Bring Kids Back UA. Майданчик потрібен для комунікації з колегами-парламентаріями, що доноситимуть до своїх держав ті пропозиції, з якими виступає Україна. Цей нетворк, зокрема, сприятиме пошуку нових механізмів повернення наших дітей», — зазначила політикиня.

Вона повідомила, що наразі росія відмовляється співпрацювати в цьому питанні з міжнародними організаціями.

«Минулого тижня у нас була зустріч у Женеві з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, моніторингової місії ООН. Вони всі заявляють, що рф не надає їм доступу до інформації про депортованих українських дітей», — сказала народна депутатка.

За її словами, Глобальний саміт миру дав потужний поштовх обговоренню питання щодо повернення всіх українських військовополонених, цивільних заручників та депортованих росією дітей.

Підписане фінальне комюніке посилює тиск на країну-агресора, а також залучає до повернення українських громадян ще більше держав, які мають можливість вести комунікацію з рф.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.