Перебуваючи у Люксембурзі для участі у першій Міжурядовій конференції Україна — ЄС, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко мав окрему зустріч із Головою Палати депутатів Великого Герцогства Люксембург Клодом Віслером (на знімку), а також спільну зустріч з ним і членами Комітету із закордонних та європейських справ, співробітництва, зовнішньої торгівлі та Великого Регіону.

Олександр Корнієнко поінформував про безпекову ситуацію в Україні, зокрема, на полі бою, наслідки енергетичного терору з боку агресора, ракетні удари по цивільних та об’єктах інфраструктури. У зв’язку із цим

Перший заступник Голови Верховної Ради України акцентував, що для України вкрай важлива швидкість ухвалення рішень, особливо що стосується систем протиповітряної оборони — це врятовані життя українців. Сторони обговорили євроінтеграційний трек України. «Верховна Рада України прийняла всі необхідні закони, які були передумовами для початку переговорів про вступ. І сьогодні наступний історичний крок на шляху набуття членства нашої держави в Європейському Союзі», — наголосив Олександр Корнієнко, запевнивши у готовності продовжувати інтенсивно й ефективно працювати над наступними завданнями інтеграції.

Водночас у питанні енергетики Перший віцеспікер наголосив на двох аспектах, які допоможуть Україні. По-перше, це збільшення пропускної спроможності для імпорту та експорту електроенергії. По-друге, залученість й підтримка з боку партнерів у будівництві розподіленої генерації.

Окрім того, обговорили й Глобальний саміт миру. «Ми цінуємо активну участь Люксембургу, й суттєво, що країна підтримала спільне комюніке», — зауважив Олександр Корнієнко.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначив, що Україна та її народ вдячні за підтримку у реалізації євроінтеграційних і євроатлантичних прагнень, а також за всебічну допомогу, яку надає Люксембург і, зокрема, Палата депутатів Люксембургу, у боротьбі України з російським агресором.

ДОВІДКОВО

24-25 червня Перший віцеспікер Олександр Корнієнко перебував з візитом у Люксембурзі для участі у першій Міжурядовій конференції про вступ України до Європейського Союзу.
У межах візиту передбачено низку зустрічей, спрямованих на підсилення та поглиблення дипломатичних і політичних зв’язків між Україною та Люксембургом.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.