Сьогодні чітко відчувається, що у наших партнерів із Європи є політична готовність та усвідомлення того, що Україна обов’язково буде членом ЄС.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Безумовно, нас чекає переговорний процес, обговорення питань за групами і кластерами, закриття розділів тощо. Багато законів доведеться ухвалити Верховній Раді, а Кабмін мінятиме процедури. Також будуть переговори про певні відтермінування норм, нас чекає обговорення дуже важкого розділу з аграрної політики, але сьогодні ми точно знаємо, що євроінтеграція — це незворотний процес. І наступний крок, який потребуватиме консолідації країн, — це момент ратифікації нашого вступу», — зазначила народна депутатка.

За її словами, наразі Україні важливо зосередитися на якісній роботі за кожним із шести кластерів 35 розділів переговорів про вступ відповідно до методології розширення ЄС.

«Загалом українці вже у європейському колі. І я б дуже хотіла, щоб Україна вже у 2029 році взяла участь у виборах до Європейського парламенту й мала там свою делегацію», — підсумувала політикиня.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.