Усі працівники, які відмовляються від проходження атестації або не пройдуть таку атестацію, підлягають звільненню. Атестація проводитиметься поетапно — спочатку керівний склад центрального апарату та територіальних управлінь, а пізніше — усі інші працівники БЕБ.

До складу кожної атестаційної комісії на паритетних засадах включаються як особи, визначені Директором БЕБ, так і особи, визначені міжнародними та іноземними організаціями. Проведення атестації має бути закінчено не пізніше 18 місяців із дня призначення на посаду Директора БЕБ за новою конкурсною процедурою.

Відповідно до Закону, уточнюються вимоги до кандидата на посаду Директора БЕБ, а до складу конкурсної комісії з обрання Директора ввійдуть особи, визначені Урядом, та особи від міжнародних та іноземних організацій, які матимуть право вирішального голосу.

Законом передбачені гарантії незалежності Директора БЕБ. Водночас однією з підстав для його звільнення визначено висновок Комісії з проведення зовнішнього незалежного оцінювання (аудиту) ефективності діяльності БЕБ, про неефективність діяльності БЕБ і неналежне виконання обов’язків Директором.

Прийняття цього Закону сприятиме розбудові нормальної взаємодії між бізнесом і владою в особі відповідного державного органу та активно підтримувалося міжнародними партнерами України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.