Через розв’язану росією війну проти нашої держави мільйони українців стали біженцями й потребують сьогодні особливої уваги та підтримки як з боку нашої держави, так і міжнародної спільноти.

Про це заявила народна депутатка від «Слуги Народу» Ірина Борзова.

«З 2014 року після початку війни, яку розв’язала росія проти України, з нашої держави поїхало 1,5 млн людей, а після повномасштабного вторгнення рф у 2022 році тільки у Європейському Союзі було зареєстровано понад 6,5 млн українських біженців, які користувалися тимчасовим захистом. Сьогодні у Європі зареєстровано понад 4 млн українських біженців, третина з них — діти. Тимчасовий захист для українських біженців дає право на проживання, працевлаштування, соціальне житло, соціальні послуги, оздоровлення, соціальні заходи підтримки. Дуже важливо, щоб такий захист був продовжений», — зазначила політикиня.

Вона нагадала, що нещодавно Європейська комісія рекомендувала продовжити тимчасовий захист для українців до 2026 року.

«Наразі ми очікуємо рішення з цього питання Європейської ради, адже наші біженці потребують уваги та підтримки, оскільки, на жаль, рф не припиняє збройну агресію проти України та українського народу», — наголосила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.