«Сьогодні день великої радості нашого єднання й день турботи про наших воїнів і громадян, які потерпають від ворожої люті та жорстокості, день пам’яті про нашу непоправну жертву в ім’я України, в ім’я прийдешніх поколінь», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України.

Він зауважив, що українці навчилися жити у дивному поєднанні двох надзвичайно сильних емоцій і почуттів: любові до ближнього й ненависті до ворога, що прийшов на нашу землю.

«Вірю, що у сьогоднішній боротьбі за свою свободу й незалежність дужчими є незламна Україна та нездоланний героїчний Український народ, який пише сьогодні свою криваву, але справжню історію», — акцентував Спікер Парламенту України.

Під час свого виступу він висловив побажання, аби сьогоднішню молитву було звернено до українців та українок, які уже десять років тримають небо над Україною, до наших героїчних Збройних Сил України, усіх сил безпеки й оборони, до тих, хто щодня стримує знавіснілого ворога, до кожного українського полоненого, який живе надією повернутися в Україну, який робить усе для того, щоб утримувати Україну у серці, до українських дітей, яких обов’язково Україна визволить із лукавого чужинського полону.

«Молимося за тих, хто рятує. Хто рятує щодня. Хто під смертельною загрозою зберігає людські життя. Молимося за наших рятувальників, які вчора з-під завалів витягали людей у Дніпрі, які приборкували вогонь у Харкові, які проникали крізь завали в Одесі», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що під час сьогоднішнього молитовного сніданку всі присутні також молитимуться за вірних своєму покликанню лікарів, за вчителів, які передають свою життєву мудрість дітям, і за хліборобів посеред цих літніх жнив.

«Хочу, щоби цю молитву почули українські дипломати й наші міжнародні партнери, бо саме вони роблять усе, щоб Україні було чим себе захищати. Бо саме вони добре розуміють, що в України немає іншого вибору, аніж бути рівною серед рівних, сильною серед сильних і відповідальною серед відповідальних у Європейському Союзі й НАТО», — зазначив Голова Верховної Ради України.

«Сьогодні ми тут, щоби попросити у Господа мудрості та єдності спільно пройти цей складний шлях, який обов’язково приведе нас до споконвічної мрії українців жити на своїй землі, ростити дітей, прославляти свою країну у світі», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України, висловивши переконання, що Національний молитовний сніданок, який відбувається під патронатом Президента України Володимира Зеленського, стане важливим символом нашого єднання та взаємної непоборності.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.