Там він бере, зокрема, участь у третьому Діалозі високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у післявоєнний період».

Розпочав візит Перший віцеспікер Олександр Корнієнко із зустрічі з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Теодоросом Русопулосом.

Насамперед Олександр Корнієнко висловив вдячність за постійну підтримку України з боку Ради Європи, зокрема, за План дій «Стійкість, відновлення та відбудова».

Водночас він звернув увагу щодо зосередження спільних зусиль на таких питаннях, як повернення насильно депортованих українських дітей та визволення полонених — військових і цивільних.

Українські парламентські делегати під час зустрічі акцентували на активності української парламентської делегації у ПАРЄ та постійній присутності питань щодо України на порядку денному, що є важливим сигналом роботи заради справедливості.

Окрім того, Олександр Корнієнко докладніше поінформував про безпекову ситуацію в Україні та наслідки російських обстрілів по енергетичній інфраструктурі нашої країни.

Також він подякував за розпочатий Президентом ПАРЄ процес щодо українських полонених — і висловив сподівання на ухвалення позитивних рішень із цього питання.

Насамкінець він висловив упевненість, що єдність та рішучі дії — запорука сталого миру та безпеки не лише у межах нашої держави, а й у всій Європі. Також Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко запросив Президента ПАРЄ Теодороса Русопулоса відвідати з робочим візитом Україну.

До складу делегації також входять народні депутати України:

Перший заступник Голови Комітету організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вячеслав Рубльов, голова підкомітету з питань прав і свобод осіб, які порушено внаслідок тимчасової окупації, внутрішньо переміщених осіб та осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Олексій Кузнєцов, голова підкомітету з питань забезпечення діяльності народних депутатів України Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Олег Синютка, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Михайло Соколов.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України