Під час зустрічі ми приділили увагу реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Поінформував, що Український Парламент відповідальний і залучений до реалізації пункту 5 Формули миру — «Імплементація Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності України і світового порядку».

Також обговорили питання ядерної безпеки, з огляду на окупацію та мілітаризацію ЗАЕС. Наголосив, що важливою є реакція ООН на ці загрози. Обговорили розробку й підготовку резолюції 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН щодо ядерної безпеки та захищеності ядерних об’єктів України. Понад 40 країн підготували драфт відповідного документа, закликав до особистого сприяння в ухваленні резолюції.

Особливу увагу приділили питанню продовольчої безпеки. Попри безпекову ситуацію Україна залишається провідним експортером сільгосппродукції та гарантом продовольчої безпеки у світі.

Обговорили важливість функціонування ініціативи «Зерно з України», яка надає продовольчу допомогу країнам, що страждають від голоду.

Також порушили тему продовження гуманітарної підтримки ООН, особливо враховуючи свідоме знищення росією енергетичної інфраструктури України.

З офіційної фейсбук-сторінки Голови Верховної Ради України Руслана СТЕФАНЧУКА.