Ідеться про доступ до європейських коштів, які можуть бути залучені у наші громади й регіони.

Про це розповів народний депутат, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

«Цей закон фактично є гарним тренуванням із залучення європейських коштів у нашу економіку. Ми маємо стати конкурентоздатним борцем за фонди, які будуть залучені у громади й регіони. Це означає, що ми витрачатимемо менше коштів українських платників податків, при цьому зможемо краще розвивати нашу інфраструктуру. Важливо, що раніше такого роду взаємодія була відкрита лише для наших прикордонних територій із ЄС, а зараз це стосується всіх територій України. Доступ до європейських програм розширено і спрощено», — зазначив політик.

Він підкреслив, що пряма комунікація за конкретними проєктами відбувається між громадами чи регіонами, а центральна влада лише створює умови, але не втручається у процес.

Водночас парламентарій додав, що цього тижня на майданчику Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України було проведене навчання, на яке запросили керівництво європейських програм, що допомагають Україні.

«На цьому заході були присутні приблизно 530 представників українських територіальних громад, а це десь третина від загальної кількості. Це гарний тренувальний майданчик із залучення ресурсів в економіку кожної територіальної громади України, що важливо як для прифронтових територій, так і для глибокого тилу», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.