Ухвалення проєкту закону про такі види спорту допоможе нашим героям ефективно проходити реабілітацію та соціалізацію безпосередньо у громадах.

Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

«Дуже важливо, щоб на рівні громади ветерани могли займатися спортом, а на рівні району, області — відбувалися спортивні змагання серед ветеранів, оскільки спорт для ветеранів війни — це не лише про фізичне навантаження, це продовження реабілітації, соціалізація, робота з ментальним здоров’ям. Крім того, ми зауважили, що спортивні змагання, де беруть участь ветерани, привертають увагу молоді, відповідно, такі заходи можуть бути елементом патріотичного виховання», — зазначила політикиня.

Вона також повідомила, що, наприклад, у Вінниці обласна федерація самбо і дзюдо має позитивний досвід роботи з ветеранами.

«Була самостійно розроблена відповідна методичка. Уже зараз створена команда, де з ветеранами працюють реабілітологи, психологи і тренери. Загалом же спортивні федерації в цьому напрямку має підтримувати влада як на регіональному, так і на всеукраїнському рівні. Важливо, щоб у кожній громаді відкривалися відділення інваспорту», — сказала народна депутатка.

За її словами, оскільки за спорт ветеранів війни відповідає Мінветеранів, але вся спортивна база, інфраструктура перебувають у підпорядкуванні Мінмолодьспорту, зараз основні зусилля спрямовані на координацію в цьому питанні між двома відомствами.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.