Сьогодні лісові господарства серед лідерів зі сплати податків, тому ДП «Ліси України» шукає ефективні рішення, щоб мобілізаційний процес не впливав на економічні показники. 

Отже, з початку 2024 року філії Подільського лісового офісу сплатили:

- 37,5 млн. грн до державного бюджету;

- 85,6 млн. грн. єдиного соціального внеску;

- 105,3 млн. грн до місцевих бюджетів.

Зокрема громадам Хмельницької області за пів року перерахували 46,6 млн. грн, бюджет сіл та міст Буковини поповнили на понад 40 млн. грн, ще майже 19 мільйонів від лісових філій надійшло громадам Тернопільщини.

Додаткові надходження почали отримувати також і ті громади, які передали ДП «Ліси України» самозаліснені землі.

«Розуміємо, що від наповнення бюджету насамперед залежить підтримка армії. Тому продовжуємо працювати задля перемоги. Допомагаємо нашим Збройним Силам України звісно ж і деревиною. За два роки лісові філії Тернопільщини, Буковини та Хмельниччини налагодили безперебійні поставки на фронт», – каже директор Подільського лісового офісу Василь Гончар (на знімку).

На запити військових частин за пів року Подільський лісовий офіс безплатно відвантажив вже 5,7 тис. м3 деревини. Це на 1,6 тис. м3 більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

«Дохід від реалізації за перше півріччя 2024 року склав 1 млрд. 422 млн. гривень. Якщо порівнювати із першим півріччя минулого року, темп росту складає 105%. Завдяки прибуткам, маємо можливість покращувати якість охорони лісу та догляду за насадження. Зокрема оновлюємо техніку та пожежне обладнання», – розповів Василь Гончар.

Пресслужба Подільського лісового офісу.