На заході, що відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, очікується ухвалення низки практичних кроків для поглиблення взаємодії України з партнерами з Альянсу.

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Ми не відмовляємося від ідеї політичного запрошення в НАТО й розглядаємо його як єдиний легальний інструмент, який підтверджує наш рух до членства в Альянсі. Добре, що наші партнери мають консенсус, що Україна буде в НАТО, але також повинні бути зроблені кроки в цьому напрямі. Зараз дуже складно говорити, що рішення про політичне запрошення буде прийнято, але я бачу, що будуть ухвалені рішення стосовно нашої практичної інтеграції в НАТО», — зазначив парламентарій.

За його словами, ідеться про низку кроків для поглиблення взаємодії України з партнерами.

«Ми знаємо, що буде збільшено місію у Вісбадені, яка координує всю допомогу Україні. Буде підвищено статус представника України в НАТО до рівня посла. Крім того, очікується остаточне затвердження на саміті надання нам військової допомоги наступного року в розмірі 40 мільярдів. Це вдвічі більше, ніж планувалося раніше. Головне, що це координуватиметься у форматі НАТО й це буде зобов’язання, а не добровільна допомога», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.