«Це — дитяча лікарня у Києві після обстрілу російських терористів. 

російські варвари, російські нелюди масовано атакували ракетами українські міста, свідомо поціливши по цивільній інфраструктурі. 

Є загиблі, є постраждалі. Мої щирі співчуття рідним і близьким. 

росія — це терористи. Вони вбивають мирних людей , маленьких дітей. Це жахливі злочини, на які має бути відповідь світу. Рішуча відповідь світу».

#RussialsATerroristState

Голова Верховної Ради України Руслан СТЕФАНЧУК.

«Ранок, який в містах України почався з повітряної тривоги, ракет і вибухів. 

І це лише один такий день із безлічі, що вже були. І, на жаль, немає жодних гарантій, що не повториться. 

Ворог продовжує переслідувати свої злочинні наміри. Вони б’ють по цивільних. 

Агресор цілеспрямовано бив сьогодні по дітях — по дитячій лікарні. Цинізм і жорстокість, які важко взагалі усвідомити цивілізованому світові! 

Просимо партнерів не гаяти часу, ухвалювати важливі рішення, зокрема щодо військової допомоги та посилення української ППО. Це врятовані життя. Діяти треба вже. 

Українці, під час тривог перебувайте, будь ласка, в укриттях. Вистоїмо. Зробимо все, щоб помститися і не залишити безкарним кожного злочинця, який має стосунок до розпочатої війни та жахіть, які відбуваються на українській землі».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр КОРНІЄНКО.

«Нелюди! Удар росії по найбільшій в Україні та Європі дитячій лікарні "Охматдит" – не просто воєнний злочин і терористичний акт. Це за межею зла, за межами людяності! 

Молимося за дітей, їхніх батьків та медичний персонал. Ми просимо світ знову й знову – дайте Україні сучасні системи ППО. Захистіть наших дітей, захистіть право українців на життя!»

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена КОНДРАТЮК.

Фото – з офіційної сторінки Верховної Ради України у фейсбуці.