"Завдяки співпраці з НЕФКО відремонтували вже не один соціальний заклад. З різних причин раніше не у всіх проєктах враховували заміну покрівлі. І це не зовсім добре, адже відремонтований і утеплений фасад через протікання даху зазнає ушкоджень.

До прикладу, така ситуація склалась в ліцеї №8, що на проспекті Незалежності. Тому вирішили довести до логічного завершення термомодернізацію цього об'єкту: вже виготовили ПКД, пройшли експертизу та оголошуємо тендер на капремонту даху.

Окрім цієї школи, відремонтувати покрівлю плануємо у ще 6 навчальних закладах. Але буду чесним: терміни залежать від фінансової спроможності. Зможемо заробити додаткові гроші до бюджету - швидше приступимо до реалізації планів", - каже Василь Зазуляк.

За його словами, вже зараз тривають ремонти покрівель у ліцеї № 7 на проспекті Незалежності, гімназії №20 на Глібова, ліцеї №18 на Скальда, гімназії №16 на Білоруській, ЗДО №9 на проспекті Незалежності.

Завдяки чіткій і послідовній позиції міської влади в Чернівцях діє програма співфінансування для капремонту дахів в житлових будинках. Цьогоріч завершили ремонт дахів у трьох будинках: на Ольжича, Текстильників та бульварі Героїв Крут. Розпочали ремонт в багатоквартирному будинку на Небесної Сотні.

"Звертайтесь в Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР - вам розкажуть, що потрібно, аби отримати фінансування з бюджету в розмірі 75%", - зазначає Василь Зазуляк.

Пресслужба Чернівецької міської ради.