Виставка «Щоденники війни: Непочуті голоси українських дітей» — це твори українських дітей, які представлені у Палаті представників Конгресу США та висвітлюють триваючий терор і порушення прав людини, які росія чинить проти найбільш уразливих представників українського суспільства. Це 14 історій, які проливають світло на безліч невимовних переживань очима дітей.

Відкриваючи виставку, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розпочав з того, що поінформував присутніх про жахливий, жорстокий російський ракетний обстріл відомої української дитячої лікарні «Охматдит», який стався 8 липня цього року у Києві.

«Це жахливий приклад цинічного і нелюдського ставлення до життя, до дітей. Але українці та кияни продемонстрували всьому світу, що таке солідарність. Сотні людей живим ланцюгом розбирали завали, передаючи цеглу з рук у руки, щоб звільнити тих, хто потребував допомоги, світла, повітря, визволення з-під завалів. Київ стояв у заторах, тому що люди кинулися на допомогу постраждалим, дітям, несли і несли воду, продукти, речі», — наголосив Спікер Українського Парламенту.

 

Руслан Стефанчук підкреслив, що українці подали приклад справжньої солідарності. Він зазначив, що хотів би бачити таку ж солідарність у партнерів, які нині допомагають Україні. «Я дуже хочу бачити кожного з вас, кожного нашого партнера в цьому живому людському ланцюгу життя, яке долає смерть, агресію, дає надію. Я дуже хочу, щоб дороги до України були забиті засобами ППО, авіацією, далекобійною артилерією та гуманітарною допомогою», — звернувся до присутніх Голова Українського Парламенту.

Голова Верховної Ради України подякував присутнім за допомогу в організації виставки і висловив подяку усім членам Конгресу США, які сьогодні обстоюють інтереси України, за їхнє особисте лідерство та підтримку нашої держави в критичний момент її історії.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.