У ході засідання відбулося обговорення законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління державним майном, вдосконалення механізму реалізації арештованого майна та наближення правових стандартів в Україні до європейських стандартів» (реєстр. № 11139), з опрацювання якого Комітет визначено головним.

«Разом з представниками Міністерства юстиції України, Національного банку України, Незалежної асоціації банків України, OpenMarket — ДП «СЕТАМ», АТ «Прозорро.Продажі», державними та приватними виконавцями обговорили законопроєкт реєстр. № 11139, — розповідає Олексій Мовчан.

Цей проєкт Закону України має на меті скасувати мораторій на продаж майна державних підприємств, оновити фінансове становище компаній з державною часткою, покращити інвестиційний клімат у країні. Крім того, він пропонує скасування мораторію на примусову реалізацію майна підприємств, де більш як 25% належить державі. І це потрібно саме зараз — під час воєнного стану.

Адже скасування мораторію є потужним кроком для забезпечення фінансової стабільності, покращення інвестиційного клімату, стимулювання економічного розвитку та є логічним продовженням плану заходів, передбачених Ukraine Facility.

Також під час заходу обговорили: результати опитування щодо ефективності реалізації арештованого майна приватними виконавцями; переваги та недоліки проведення реалізації арештованого майна на ДП «СЕТАМ» і АТ «Прозорро.Продажі»; вдосконалення механізму реалізації арештованого майна та наближення правових стандартів в Україні до європейських стандартів та можливі наслідки оскарження електронних аукціонів.

Цей проєкт Закону України — новий крок до європейських стандартів бізнесу! Він має на меті скасувати мораторій на продаж майна державних підприємств, оновити фінансове становище компаній з державною часткою, покращити інвестиційний клімат у країні».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.