"Розгалужена мережа рекреаційних пунктів, яку створює ДП "Ліси України" – дієвий метод боротьби із лісовими пожежами. Люди зосереджені край доріг і не заходять в глибину лісу та найважливіше – розводять багаття у спеціально відведених місцях. 

Кожна відпочинкова зона має кам'яні мангали, грилі чи інше обладнанням для приготування їжі на дровах, відтак ризик поширення полум'я мінімізований. Додатково навколо пунктів створюємо мінералізовані смуги, щоб у разі загрози не допустити перекидання вогню у ліс.

Лісівникам дешевше облаштувати такі пункти, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж", – зазначає керівник офісу.

Він розповів, що у філіях Подільського лісового офісу є понад 150  місць для відпочинку. Зокрема, за останні два роки лісівники Тернопільщини, Буковини та Хмельниччини збудували 27 нових сучасних рекреаційних пунктів, де є все необхідне для комфортного перебування на природі: бесідки з столами та лавицями, місця для вогню, дитячі майданчики, вбиральні та смітники. Усе безкоштовно.

"Відпочинкові зони розташовані неподалік населених пунктів та біля основних автомобільних доріг, щоб людям було максимально зручно доїхати. 

Крім того, ДП "Ліси України" створило карту із геолокаціями рекреаційних місць. Шукайте найбільш зручний для себе варіант", – каже Василь Гончар.

Пресслужба Подільського лісового офісу.