Цього року в бюджеті передбачено 5,7 млрд грн на грошову компенсацію за житло для ветеранів війни та членів їхніх родин. У 2023-му цією програмою скористалися 2600 осіб.

Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

«Програма забезпечення житлом є дуже актуальною, тому що з початком повномасштабного вторгнення проблеми з житлом лише загострилися. Цього року 2500 осіб із числа ветеранів з інвалідністю внаслідок війни І та ІІ груп, членів родин загиблих героїв, внутрішньо переміщені особи, які мають статус учасника бойових дій, а також ВПО, які мають статус інвалідності внаслідок війни, отримають кошти на придбання житла. Протягом літа цим людям та членам їхніх родин буде нараховано грошову компенсацію, яка орієнтовно становить 2 млн грн і залежить від складу сім’ї», — пояснила парламентарій.

Вона додала, що кошти упродовж року можна буде витратити на придбання того житла, яке люди обиратимуть самостійно.

«Зауважу, що у 2023 році за цією програмою 2600 осіб отримали кошти і станом на сьогодні вже 2200 осіб придбали власне житло. Парламент робитиме все можливе, щоб у бюджеті 2025 року було передбачено більше коштів на цю програму», — наголосила народна депутатка.

Вона нагадала, що для отримання грошової компенсації вказані категорії громадян України повинні обов’язково стати на квартирний облік. Для цього потрібно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою про потребу в придбанні житла.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.