За транспортним напрямком роль Одещини є визначальною, адже завдяки роботі морського коридору забезпечується транспортування 80% експортної продукції всіх українських виробників.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Олексій Леонов.

«За даними Мінекономіки, експорт українських товарів у першому півріччі цього року зріс до 71 млн тонн, а це на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це вдалося зробити завдяки прокладанню й забезпеченню роботи морського коридору. Загалом робота морського коридору дає можливість «дихати» всій економіці. Тому зростання українського ВВП за перший квартал цього року, яке становить майже 6,5%, значною мірою забезпечено саме Одесою», — зазначив політик.

Водночас цим внеском у розвиток економіки нашої держави Одещина не обмежується.

«За січень-травень 2024 року платники податків Одеської області сплатили 21 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів. Це майже на 4 млрд більше, ніж за аналогічний період минулого року», — наголосив народний депутат.

Він також додав, що сьогодні однією з ключових проблем у регіоні, як, зрештою, загалом в Україні — є питання забезпечення електроенергією. Однак наші енергетики роблять усе можливе, щоб забезпечити електрикою як громадян, так і бізнес.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.