Зокрема, законопроєкт № 11355 сприятиме зменшенню промислового забруднення довкілля, а законопроєкт № 11310 стосується основних засад державної кліматичної політики.

Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

«Ухвалений у другому читанні довгоочікуваний законопроєкт № 11355 передбачає зменшення промислового забруднення в Україні через упровадження найкращих доступних технологій. Ще один важливий законопроєкт № 11310 про основні засади державної кліматичної політики був ухвалений у першому читанні великою кількістю голосів, а це дає можливість твердити, що він після доопрацювання легко пройде друге читання», — зазначив парламентарій.

Він додав, що державна кліматична політика для України є вкрай важливою, адже дасть можливість напрацювати й за-твердити нову кліматичну стратегію.

«Наша державна кліматична політика — це виконання і наших міжнародних зобов’язань згідно з Паризькою угодою, з Монреальською угодою, різними міжнародними договорами, відповідно до національно визначеного внеску про зменшення викидів у повітря парникових газів. Ми повинні закласти основи для створення кліматичної стратегії, яка дасть можливість протягом майже 30 років працювати та зменшувати вплив змін клімату на життєдіяльність громадян нашої держави», — підкреслив політик.

За його словами, у процесі створення нової кліматичної стратегії мають об’єднати зусилля і Верховна Рада, і уряд, і центральні органи виконавчої влади, і органи місцевого самоврядування.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.