На засіданні, крім іншого, було розглянуто євроінтеграційний законопроєкт щодо спрощення механізму залучення приватних інвестицій з використанням прискореної процедури державно-приватного партнерства для відновлення зруйнованих війною об’єктів та будівництва нових об’єктів, пов’язаних з післявоєнною перебудовою економіки України. Це надзвичайно важливий механізм для відновлення соціальної й іншої інфраструктури із залученням приватного бізнесу.

За підсумками обговорення народні депутати України — члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму залучення приватних інвестицій з використанням механізму державно-приватного партнерства для пришвидшення відновлення зруйнованих війною об’єктів та будівництва нових об’єктів, пов’язаних з післявоєнною перебудовою економіки України (реєстр. № 7508) прийняти у другому читання та в цілому.

Також Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у першому читанні за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо управління майном вугледобувних підприємств, військовим майном та іншим державним майном (реєстр. № 11089), а законопроєкт про компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України (реєстр. № 11147) повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Крім того, було затверджено Рекомендації слухань у Комітеті на тему: «Постзаконодавчий контроль у сфері дотримання вимог наявності місцевої складової (локалізації) в публічних закупівлях», які відбулися 7 червня 2024 року та створено Робочу групу щодо забезпечення оперативного опрацювання питань публічних закупівель із локалізацією. А також прийняли рішення провести круглий стіл на тему: «Розвиток економіки цифрових платформ в Україні. Законодавче регулювання».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.