Документ євродепутати ухвалили під час першої пленарної сесії ЄП. За проголосували 495 депутатів, проти — 137, 47 — утрималися. Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що резолюція 
є підтвердженням міцної підтримки України, яку послідовно демонстрував парламент минулого скликання.

В ухваленій резолюції європарламентарії закликають ЄС активно працювати над збереженням міжнародної підтримки України, надавати військову допомогу Україні стільки, скільки буде потрібно.

Документ ще раз підтверджує підтримку євродепутатами незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Закликає ЄС зберегти та розширити свою політику санкцій проти росії та білорусі, відстежувати та переглядати її ефективність і вплив, а також системно вирішувати проблему обходу санкцій компаніями, що базуються в ЄС, третіми сторонами та третіми країнами.

Євродепутати знову наголошують, що росія повинна фінансово заплатити за руйнування, спричинені нею в Україні. Вони вітають нещодавні зусилля ЄС спрямувати доходи від заморожених російських активів на підтримку України. Також наполягають, що має бути створений надійний правовий механізм для конфіскації російських державних активів, заморожених в ЄС.

Європарламент вітає результати останнього саміту НАТО та підтверджує свою позицію, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства в Альянсі. Депутати закликають Євросоюз і країни-члени збільшити військову підтримку України. Вони також закликають Європейську Комісію запропонувати довгострокову фінансову допомогу для відновлення України, ґрунтуючись на досвіді нещодавно створеного фонду Ukraine Facility.

У новій резолюції Європарламент засуджує варварський ракетний удар росії по дитячій лікарні «Охматдит» та нещодавній візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до рф. Цей візит, вказано в документі, не представляє позицію ЄС і є грубим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики Євросоюзу. Відтак Угорщина має відповісти за ці дії. Враховуючи, що після так званої «миротворчої місії» прем’єр-міністра Угорщини одразу росія скоїла брутальний удар по дитячій лікарні в Києві, резолюція також наголошує, що це свідчить про неактуальність так званих «миро-
творчих» зусиль Орбана.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.