Разом із тим міжнародні партнери вживають заходів підтримки українських аграріїв, — повідомляють у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за інформацією Мінагрополітики, малі фермери, особливо з прифронтових південних регіонів, отримали від французької компанії Elicit Plant доступ до передових технологій вирощування агрокультур, які допомагають рослинам бути стійкими до різних погодних викликів. Сьогодні особливо актуальна підтримка Франції щодо впровадження інноваційних рішень для боротьби з посухою.

Окрім постійних викликів під час воєнного стану, для аграріїв ще й додаються форс-мажорні погодні умови, в тому числі посуха, яка цього року дуже сильна. Тому підтримка українського агросектору французьким урядом та передача інноваційних препаратів — стимулятора росту рослин — українським фермерам є важливим для економіки держави та продовольчої безпеки.

Також зазначається, що після реалізації програми, у рамках якої 123 фермерські господарства отримали 20 тисяч літрів препаратів для збереження врожайності кукурудзи, сої та соняшнику в умовах посухи, важливо отримати зворотний зв’язок.

Це дозволить у майбутньому покращувати технології, створювати національні програми, щоб мати стійкий постійний високий урожай і забезпечувати внутрішню та міжнародну продовольчу безпеку.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.