На початку зустрічі Голова Верховної Ради України висловив вдячність Папі Римському Франциску та Святому Престолу за постійну підтримку України та за гуманітарну допомогу, яку організовує та надає Святий Престол Україні від початку повномасштабного вторгнення росії. «В тому числі вдячний за ту допомогу, що йде через місію Спеціального представника Папи Франциска кардинала Конрада Краєвського», — додав Руслан Стефанчук.

Звертаючись до Державного секретаря Святого Престолу, Голова Верховної Ради України зазначив: «Знаю, що Ви були в Одесі і могли особисто побачити наслідки російських ракетних обстрілів міста. Саме тому ми очікуємо на подальшу підтримку та надання гуманітарної допомоги, передусім від католицьких організацій».

Він також подякував кардиналу П’єтро Пароліну за його особисту участь у Глобальному Саміті миру, який відбувся у Швейцарії цього року.

Під час зустрічі сторони обговорили важливість реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського. Значну увагу приділили питанню повернення депортованих українських дітей та полонених.

Стосовно умов перебування полонених Руслан Стефанчук підкреслив, що Україна створила та забезпечує гідні умови для російських військовополонених, на відміну від країни-агресора.
«росія не погоджується на створення Змішаної медичної комісії для об’єктивного визначення медичного стану українських військовополонених», — зазначив Голова Верховної Ради України і закликав Святий Престол докласти можливих зусиль для зміни позиції рф у питанні створення відповідної медичної комісії.

Окремо Руслан Стефанчук подякував за допомогу українським дітям під час війни та організацію відпочинку українських дітей в Італії у літній період.

Спікер українського Парламенту Руслан Стефанчук також привітав приєднання Святого Престолу у ролі спостерігача до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.