До того ж документ буде суттєво доопрацьовано до другого читання.

На цьому наголосив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Наразі відбулося перше читання і в нас є перелік зауважень у письмовій формі від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду, які мають цим механізмом користуватись. Угода — це право прокуратури, а не обов’язок. Сподіваюся, що сьогодні ні в кого, особливо в середовищі громадських активістів, немає сумнівів у доброчесності та професійності керівника САП Олександра Клименка», — зазначив політик.

Він додав, що фінальна версія закону все одно буде проходити «залік» від міжнародників.

«Якщо громадянське суспільство вважає цей законопроєкт зрадою, у нього є право і можливість надати свої аргументи представникам посольств і міжнародних організацій. Але я впевнений, що все буде доопрацьовано до другого читання, як це вже було багато разів у подібних ситуаціях», — підкреслив народний депутат.

Він нагадав, що законопроєкт розглядається у рамках зобов’язань за Ukraine Facility Plan. Автором документа є Уряд, який визначений перемовником із ЄС за цим планом. Водночас народні депутати взагалі не порушували питання угоди зі слідством у корупційних правопорушеннях.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.