Вони передали для перинатального центру майже 6,5 тисяч євро. Залучити позабюджетні кошти у комунальний заклад допоміг відомий буковинський музикант і волонтер Микола Гакман, котрий співпрацює з французами і впроваджує гуманітарні ініціативи. 

Тепер вагітні жінки та матусі будуть отримувати смачне і якісне харчування. Однак забезпечувати його без сучасної кухні було доволі складно, адже старий харчоблок розташований в іншому приміщенні і не міг виконувати потрібну функцію, розповіла виконувачка обов'язків генерального директора КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр», депутатка обласної ради Любов Годнюк.

«Ми щиро вдячні панові Миколі Гакману за таку важливу й вагому підтримку, а також людям, котрі зібрали й передали кошти для обласного перинатального центру. Професійне оснащення й сучасне обладнання, яке ми тепер маємо, дозволило створити гарні умови праці нашим кухарям і простір для вдосконалення їхніх кулінарних навичок», – зазначила Любов Годнюк. І додала, що це перший крок до створення у закладі підрозділу медичного харчування.

Новостворений харчоблок оглянув голова обласної ради Олексій Бойко, який побував у закладі з робочим візитом. 

«Щоразу, коли комунальній установі вдається у нинішніх реаліях відкрити новий підрозділ або реконструйоване приміщення, це стає великою втіхою і прикладом того, що ми можемо рухатися вперед навіть у цей час. Що, попри всі труднощі, є люди, які готові допомагати, залучати позабюджетні кошти і самовіддано працювати заради нашого майбутнього. Обласний перинатальний центр – місце, де народжується життя і з’являються на світ нові покоління українців. Вірю, що разом ми переможемо і наші діти матимуть світле майбутнє у мирній квітучій державі. Завдяки кожному і кожній, хто захищає, і всім небайдужим, яким болить за свою країну та наших людей», – зазначив Олексій Бойко. 

Пресслужба Чернівецької обласної ради.