18 липня на своєму засіданні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув висновок до проєкту закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій за реєстр. № 8371, який унеможливлює в Україні діяльність релігійних організацій, що мають зв’язки з російською федерацією.

До другого читання було розширено редакції деяких норм документа, зокрема у статті 3 тепер ідеться:

«Зважаючи на те, що російська православна церква є ідеологічним продовженням режиму держави-агресора, співучасницею воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що здійснюються від імені російської федерації та ідеології «русского міра», діяльність російської православної церкви в Україні заборонена».

«Це, фактично, цитата із Резолюції ПАРЄ, тобто ми ще й підсилюємо наш закон міжнародними документами», — зазначила заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

Комітет рекомендує Парламенту підтримати законопроєкт в цілому як Закон. За словами голови Комітету Микити Потураєва, ухвалення цього закону стане одним із доленосних рішень для розвитку Незалежної України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.