Головна мета проєкту — збільшення пропускної спроможності ключового маршруту «Шляхів солідарності» ЄС, що сприятиме експортно-імпортним операціям України.

Грант буде використано для покращення дорожньо-транспортної інфраструктури на пунктах перетину державного кордону між Україною, Молдовою та Румунією. Кошти будуть спрямовані на модернізацію сервісної зони для важких вантажних транспортних засобів пунктів пропуску «Рені (Україна) — Джурджулешти (Молдова) — Галац (Румунія)» в межах програми ЄС «Механізм «Сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF). Будуть впроваджені заходи з безпеки дорожнього руху в пункті пропуску через кордон Галац — Джурджулешти, модернізовано дорогу між пунктами пропуску Рені та Галац, побудовано північний об’їзд у Джурджулешти. Передбачено будівництво двох зон для паркування важких вантажних транспортних засобів у районі, розташованому між Україною, Молдовою та Румунією вздовж маршруту транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).

Оскільки зона обслуговування буде збудована за програмою CEF, пропускний пункт з українського боку будують за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції (IOM).

Укрінформ.