Спікер Руслан Стефанчук озвучив ідею проведення «ветеранського дня» у парламенті, під час якого будуть розглянуті та проголосовані відповідні законопроєкти, що потребують ухвалення.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

«Нас чекає розгляд багатьох законопроєктів, що стосуються ветеранської політики. Уже зараз ми розбираємо до дрібниць, як має виглядати сервіс для ветеранів: від того, що повинна робити держава, центральні органи виконавчої влади, міністерства, й аж до того, як це працює у громадах, де конкретні люди відповідають за реінтеграцію ветеранів. Ці та інші питання сьогодні обговорюються на форумі «Ветерани — шлях додому: спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів», що проходить у Тернополі», — зазначила політикиня.

За її словами, на всіх рівнях необхідно відпрацювати питання, як наші захисники й захисниці долатимуть ті складні моменти й виклики, що виникають у процесі їхньої реінтеграції в цивільне життя.

«Ветерани повертаються у громади, де живуть їхні рідні. Самі ветерани кажуть, що суспільство вже має бути готове приймати їх. Тому ми хочемо, щоб представники громад зрозуміли, які інструменти вже надає держава, щоб їх використовувати. Наприклад, це стосується субвенцій на житло і на проєкт «Помічник ветерана», який запуститься найближчим часом та передбачає повний супровід ветерана з усіх питань. Наші захисники й захисниці мають відчути, що їх чекають і вони є органічною частиною нашого суспільства», — наголосила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.