Правоохоронці опановують нові навички для подальшої ефективної комунікації з учасниками освітнього процесу, — інформує Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Мета цих тренінгів — допомогти поліцейським покращити практичні вміння, необхідні для ефективного виконання своїх функцій.

Офіцери СОБ проходять тренінги за такими напрямами: подолання стресових ситуацій в освітньому середовищі; запобігання та протидія вчиненню домашнього насильства; захист прав дітей в інформаційному просторі; взаємодія із закладами загальної середньої освіти; удосконалення навичок з надання домедичної допомоги, порядок дій під час сигналу «Повітряна тривога», замінування та інших надзвичайних ситуацій.

На сьогодні керівниками підрозділів СОБ головних управлінь Національної поліції в областях та управлінь патрульної поліції проведено роботу щодо залучення до проведення тренінгів для офіцерів СОБ представників громадських організацій та відповідних фахівців. Таке партнерство дозволяє забезпечити високу якість навчання та отримання актуальних знань і навичок.

Наше головне завдання — це безпека школярів. І ми спільними зусиллями створимо безпечне освітнє середовище для наших дітей у новому навчальному році.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.