Майже семигодинний Форум було організовано Комітетом спільно з Тернопільською обласною військовою адміністрацією, Тернопільською міською радою, Міжфракційним депутатським об’єднанням «Реабілітаційні сили України», Тернопільською обласною профспілкою учасників бойових дій та військовоcлужбовців, ГО «Правосвідомі», ГО «Україна 2.0.», iHUB та за сприяння Програми USAID «РАДА: наступне покоління».

Учасники Форуму обговорили державні стратегії підтримки ветеранів, розглянули кращі ветеранські кейси в громадах, виявили проблеми та бар’єри очима громад та ветеранів з метою їх подальшого вирішення.
Захід об’єднав понад 200 учасників. Це вже другий масштабний ветеранський Форум, організований Комітетом у 2024 році.

Ініціатором події традиційно виступив член Комітету Тарас Тарасенко, який під час свого виступу зазначив: «Для мене як для людини, яка працює над законопроєктами для ветеранів, цей Форум важливий для того, щоб зібрати думки та позиції. Порадитися, чи будуть працювати ідеї, які ми, як народні депутати, пропонуємо в Парламенті, у громадах». Пан Тарасенко висловився, зокрема, щодо концепції заснування в Україні 140 центрів відновлення ветеранів, щодо необхідності об’єднати та примножити зусилля держави та громад у процесі реалізації ветеранської політики, а також щодо доцільності реформування Міністерства у справах ветеранів України.

Гідна ветеранська політика — пріоритетне завдання держави. Парламентарії одностайні у цій думці. Про це свідчив і Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який долучився до участі у Форумі.

«Одне з головних завдань — забезпечити необхідні умови для гідного життя ветеранів. У Парламенті низка ветеранських законопроєктів — і більшість уже готова до розгляду в першому читанні. Ми готові до системної та ефективної співпраці заради наших ветеранів», — зауважив Спікер українського Парламенту Руслан Стефанчук.

Переглянути відеозапис Форуму можна за посиланням: https://www.youtube. com/watch?v=ZsEfgiGpGwA§t=947s

Запрошуємо громадськість долучатися до творення ефективної ветеранської політики в Україні. Чекатимемо ваших пропозицій за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.