Голова Верховної Ради України висловив вдячність за все, що медики роблять сьогодні своєю надлюдською працею: «Ціную те, скільки ви робите для того, щоб Україна мала шанс на виживання». 

«Ви рятуєте життя й здоровʼя — як найвищі людські цінності кожного з нас. Рятуючи життя та здоровʼя найкращих синів і доньок, які нині на передовій, ви даєте надію на нашу спільну перемогу», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Спікер Парламенту України запевнив, що Верховна Рада України завжди була та буде партнером медиків, адже народні депутати України приймають усі необхідні законодавчі акти щодо захисту медичної праці та пацієнтів. 

Зі свого боку, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, наголосив, що медик — це та людина, яка супроводжує кожну людину впродовж усього життя. Водночас він зазначив, що держава має завжди багато робити для представників медичної професії. «За останні пʼять років багато зроблено — від покращення умов праці, підвищення рівня матеріального забезпечення й до євроінтеграційних реформ України», — зауважив Олександр Корнієнко. 

«Навіть під час великої війни держава й партнери знаходять можливість підтримувати нашу медичну сферу — і це й надалі продовжуватиметься», — додав він, висловивши вдячність усім представникам медичної сфери за роботу: «Окрема вдячність і подяка — військовим медикам, парамедикам, тим, хто зараз на фронті, допомагає та у тилу лікує поранених». 

Звертаючись до присутніх медиків, Голова Комітету здоровʼя нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький наголосив, що кожен медик сьогодні — це, по суті, рятувальник, який рятує життя інших, деколи й жертвуючи своїм. Він нагадав про героїчність наших медиків під час російського ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит», які, попри все, продовжили оперувати маленьких діток, а також почали розбирати завали, аби рятувати постраждалих. Михайло Радуцький подякував медикам за всі зусилля з наближення перемоги України, висловивши вдячність за святкування українського Дня медичних працівників, не радянського, не російського, а саме українського, відповідно до тогорічного Указу Президента України №327/2023, яким установлено професійне свято працівників сфери охорони здоров’я, — День медичних працівників. 

Насамкінець за участю Керівника Апарату Верховної Ради України Вячеслава Штучного Спікер Парламенту України вручив працівникам медичної сфери Грамоти та Подяки Голови Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України