Завдяки удосконаленій логістиці та оновленню техніки лісовим господарствам вдалося покращити процес збуту лісопродукції. Як результат – маємо гарні показники з реалізації деревини. І це не тільки про можливість для розвитку наших лісгоспів, а й про збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів. Ми продовжуємо підтримувати наші громади!

Загалом за перше півріччя 2024 року філіями Подільського лісового офісу ДП «Ліси України» було реалізовано 657,5 тисяч кубометрів деревини на загальну суму 1 млрд 392 млн. гривень. Це на 77,5 тис. кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Йдеться про лісопродукцію, яку продавали на відкритих торгах, а також деревину реалізовану через прямі договори (військовим, установам соціальної сфери та населенню).

«Як завжди, зберігається  попит на сосну, дуб, граб, бук та ялину. Середня вартість знеособленого куба реалізованої деревини у першому півріччі 2024-го склала 2104 грн.

Нагадаю, що продукція ДП «Ліси України» реалізується виключно відкрито, прозоро та публічно – на біржових торгах. Тож підприємці-переробники, у тому числі середній та малий бізнеси, забезпечені рівним доступом і необхідними об’ємами сировини за справедливими ринковими цінами», – каже директор Подільського лісового офісу Василь Гончар.

Пресслужба Подільського лісового офісу.