№ 11377 «Про Єдину інформаційну систему соціальної сфери».

Законопроєкт розроблено з метою врегулювання питань функціонування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери як інтегрального довідково-інформаційного середовища для отримувачів соціальної підтримки, що об’єднує всі електронні інформаційні ресурси системи соціального захисту населення на основі спільних підходів, стандартів і технологій соціальної підтримки населення.

Члени Комітету, розглянувши положення законопроєкту, зауважили про підтримку його положень та вирішили рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти законопроєкт за основу.

№ 11351 «Про затвердження переліку завдань та проєктів Національної програми інформатизації на 2024 рік».

Проєкт постанови розроблено з метою узгодження і затвердження переліку завдань та проєктів Національної програми інформатизації на 2024 рік, спрямованих на створення, модернізацію інформаційно-комунікаційних систем, а також забезпечення сталого функціонування інформаційно-аналітичних систем органів державної влади та місцевого самоврядування.

Члени Комітету, розглянувши положення проєкту постанови, зауважили про її підтримку та вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти Постанову за основу і в цілому в редакції, запропонованій Комітетом.

№ 11380 «Про внесення змін до статті 43 Закону України «Про електронні комунікації» щодо вдосконалення правових засад протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держав».

Метою законопроєкту визначено забезпечення належного виконання завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, покладених на підрозділи Бюро економічної безпеки України, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування.

Розглянувши цей законопроєкт, Комітет рекомендує Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

№ 11318 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення лісових відносин».

Законопроєкт розроблено з метою врегулювання у чинному законодавстві України питань закріплення основних положень лісовпорядкування, що забезпечать стале, прозоре та відповідальне використання лісових ресурсів, врегулювання питань функціонування інформаційних систем у сфері лісового господарства, що мають стати важливим інструментом в досягненні відкритості, публічності та контролю за діяльністю учасників ринку деревини та станом лісів.

Народні депутати України — члени Комітету, обговорюючи законопроєкт, зазначили необхідність врахування головним Комітетом зауважень і пропозицій, які надійшли до законо-
проєкту під час його підготовки та розгляду.

Також на засіданні Комітету було затверджено перелік законопроєктів, які втратили свою актуальність, розклад засідань Комітету на серпень 2024 року та розглянуто питання створення робочої групи з нормативно-правового врегулювання складових стратегічного планування та політики, в інтересах майбутніх поколінь.

Працюємо над вдосконаленням законодавства!

Пресслужба АпаратуВерховної Ради України.