30 липня 2023 року народний депутат України четвертого скликання, депутат Волинської обласної ради п’ятого, шостого й сьомого скликань, підполковник Сергій Слабенко загинув під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Оріхів Запорізької області.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Керівник Апарату Парламенту України Вячеслав Штучний, народні депутати України та працівники Апарату вшанували памʼять українського захисника. 

«Дуже прикро, що ця війна забирає потужних українців. Сергій Слабенко був у комітеті, який опікувався судами. Багато часу приділяв питанням судової реформи, але дуже багато чого не встиг. Але встиг виконати свій обовʼязок, встиг перед смертю побачити своїх рідних. Після поранення…», — наголосив Голова Верховної Ради України під час покладання квітів до меморіальної дошки. Також він висловив вдячність усім присутнім за спільне вшанування памʼяті народного депутата України Сергія Слабенка, який поклав своє життя за Україну. «На превеликий жаль, дуже багато наших народних депутатів України, які були попереднього скликання, також сьогодні не з нами», — зауважив Руслан Стефанчук. 

У Парламенті України Сергій Слабенко очолював підкомітет діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету правової політики.

Шануючи подвиг Героя, його імʼя навіки викарбовано на меморіальній дошці, встановленій на адміністративній будівлі Парламенту. У такий спосіб Апарат Верховної Ради України вшановує памʼять парламентаріїв і працівників Апарату, які загинули в умовах широкомасштабної збройної агресії рф. 


Читайте більше про Сергія Слабенка у спеціальній памʼятній рубриці на офіційному веб-сайті Верховної Ради України — https://www.rada.gov.ua/memory/246225.html 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України