Екологічно чисту продукцію, дбайливо вирощену лісівниками, заготовляють для сухих супів, чаїв та консервів. Продукцію бренду ЯРМЛІС добре знають не лише жителі Хмельниччини, а й тисячі українців у різних регіонів нашої країни.
Виготовленням чаїв та висушування грибів і ягід у лісгоспі займалися давно. У перші тижні повномасштабного вторгнення лісівники вирішили розширити асортимент продукції і долучитися до допомоги військовим. Так з'явилися 5 видів сухих супів та тушкованки, – розповів директор Подільського лісового офісу Василь Гончар.
«Це було на початку повномасштабного вторгнення. Ми організували все буквально за тиждень. Розробили рецептуру, навчилися висушування навіть найбільш вибагливі овочі, наприклад, картоплю. Звісно, багато дегустували… фінальний варіант усім дуже припав до смаку. Тоді ми зрозуміли – це воно», – повідомляють лісівники.
«Пів року тому на виробництво придбали пакувальну лінію. Процес зважування інгредієнтів тепер повністю автоматизований. А вже готовий овочевий набір засипається у пакет і запаковується.
Завдяки автоматизації процесу вдалося пришвидшити виробництво у 5 разів. Тепер щотижня тут виготовляють 20 тисяч сухих супів. Відтак довелося збільшити об'єми вирощування овочів. Тож цьогоріч наші лісівники висадили на 10% більше картоплі, капусти, моркви, цибулі та помідор», – зазначає Василь Гончар.
А ще цього літа у лісництві був рекордний урожай полуниці. Працівникам лісництва вдалося зібрати 46,5 тонн ароматної ягоди. Це майже на 30 тонн більше, ніж торік.
Таке господарське ставлення викликає лише повагу.
Пресслужба Подільського лісового офісу.