Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в режимі онлайн долучився з вітальним словом до Форуму громад Прикарпаття на тему «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Олександр Корнієнко: «Під час заходу обговорено низку тем, зокрема:

- законодавчі аспекти реформи децентралізації та її подальший розвиток;

- адаптація законодавства України до права ЄС;

- нові можливості для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами.

Насправді це є важливим, враховуючи контекст, в якому перебуває наша держава, — євроінтеграційний етап та активна фаза переговорного процесу. Двосторонні зустрічі в результаті сформують репорти, які стануть дороговказом наших подальших кроків щодо зміни законодавства з метою його наближення до європейського. Звісно, це стосуватиметься всіх сфер життя — всіх політик.

Реформа децентралізації рухатиметься до найвищих стандартів Європейського Союзу, відповідаючи на всі виклики. Робота продовжуватиметься максимально інклюзивно.

Наголосив, що Івано-Франківська область продемонструвала потужну спроможність участі та перемог у проєктах регіонального розвитку. Цей позитивний досвід маємо масштабувати по всій країні, враховуючи пропозиції на основі набутого досвіду щодо підсилення певних нюансів у цьому процесі.

Дякуємо партнерам за підтримку та колегам за роботу. Такі зустрічі трансформуються у конкретні дії, які стають Законами».

З офіційної фейсбук-сторінки Верховної Ради України.