Упродовж липня 2024 року експерти організації опрацювали, зокрема, такі законопроєкти: щодо захисту медіасервісів, які надаються із за-стосуванням умовного доступу; щодо єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки; про внесення змін до статті 15 Закону України «Про державну підтримку медіа, гарантії професійної діяльності та соціальний захист журналіста» щодо приведення її положень у відповідність із Законом України «Про страхування»; щодо удосконалення розгляду справ незначної складності про пенсійні та інші соціальні виплати, типових адміністративних справ, а також судового контролю; щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України; щодо заборони розміщення в рекламі ненормативної лексики та інші.

ГО «Євроатлантичний курс» надає інформаційно-експертну підтримку Комітету з питань інтеграції України до ЄС уже понад три роки. За цей час фахівці проєкту опрацювали понад 200 законопроєктів. Здійснений ними аналіз є важливим у забезпеченні відповідності законодавства України праву ЄС.

Наразі триває вже другий етап третього проєкту «Забезпечення євроінтеграційного курсу України шляхом збільшення обсягу експертно-інформаційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС». Проєкт реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

ДОВІДКОВО

ГО «Євроатлантичний курс» — це неполітична, неурядова громадська організація, яка була створена у 2010 році. Її заснували активісти та експерти у сфері міжнародних відносин і безпеки, зацікавлені в просуванні євроатлантичних стандартів та інтеграції України до НАТО. Мета організації — сприяння реалізації євроатлантичної політики України і підвищення обізнаності про переваги та вимоги членства в НАТО, підтримка реформ, які допомагають досягти цих цілей. ГО часто проводить освітні заходи, семінари, тренінги і публічні дискусії, присвячені питанням міжнародної безпеки, європейської інтеграції та реформ. Її діяльність також передбачає співпрацю з державними органами, громадськими організаціями та міжнародними парт-
нерами.

ГО здійснює об’єктивне, прозоре і реальне оцінювання прогресу та проблем, супроводжує надійним та всебічним аналізом, практичними пропозиціями, інструментами та інноваційними підходами для просування євроатлантичного курсу України, виступає координаційним пунктом достовірної інформації, інклюзивності та прозорості.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.