На сьогодні відомо про 489 загиблих українських спортсменів. Олімпіада — це ще один важливий майданчик, який допомагає донести до світу правду про війну в Україні, про воєнні злочини рф.

Про це розповів народний депутат, перший заступник голови парламентського Комітету з питань молоді та спорту Жан Беленюк.

«Ми маємо використовувати всі можливості донести до світу правду про війну в Україні. Люди повинні знати, що відбувається в нашій країні. Це не менш важливо, ніж самі виступи на Олімпійських іграх. Усі українські атлети в Парижі є амбасадорами держави, тому ми гуртуємося і привертаємо увагу до теми російської агресії. Коли люди знатимуть правду, то будуть тиснути на свої уряди з вимогою активніше допомагати Україні», — зазначив парламентарій.

Він нагадав, що зараз на Олімпіаді присутні всього 15 російських і 16 білоруських спортсменів, що значною мірою стало результатом масштабної кампанії, проведеної Україною на різних рівнях, щоб не допустити до змагань атлетів країни-агресора й білорусі як держави, яка допомагала рф у нападі на нашу країну.

«Дуже добре, що в багатьох дисциплінах росіяни вирішили самоусунутися, наприклад, це стосується гімнастики й боротьби. Водночас частину російських атлетів заблокували й не дали їм змоги приїхати на змагання. Я вважаю, що це позитивний результат, адже, коли ми починали боротьбу за те, щоб росіян не допустили до Олімпійських ігор, ми навіть не розраховували на такий результат. Ми принципово виступаємо за те, щоб російських атлетів взагалі не було на Олімпійських іграх», — наголосив політик.

Нагадаємо, що в паризькому парку Ля Вілетт під час проведення Олімпійських ігор діє український дім «Volia Space». Він слугує національним центром і місцем зустрічі українських спортсменів, тренерів, представників влади, українських та іноземних медіа.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.