В українському домі «Volia Space» на Олімпійських іграх в Парижі презентували мультимедійний проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги».

Проєкт підтримав Світовий конгрес українців, який поширює ці матеріали по всьому світу. Фотохудожник Сергій Михальчук, режисер-постановник Кадім Тарасов та продюсер, голова ініціативи «Дивись українське!»  Андрій Різоль відзняли серію фотографій та документальних фільмів, яка розповідає правду про війну через історії українських атлетів.

У «Volia Space» показали одну із серій документальних фільмів проєкту про український дует в синхронному плаванні — сестер Марину та Владиславу Алексіївих. Спортсменки з Харкова готувались до цих Ігор у басейні, який пошкодила російська ракета. Попри те, що там була дірка в даху та холодна вода, вони продовжували займатись у гідрокостюмах, перериваючи заняття на час тривог.

Проєкт «The Will to Win — Воля до Перемоги» реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету. Щодня до «Volia Space» приходять наші атлети та тренери, відбуваються зустрічі з відомими українцями, сеанси українського документального кіно, працює кілька експозицій.

Сестри Кіченок вийшли до чвертьфіналу тенісного турніру у парному розряді

Український дует Людмила та Надія Кіченок пробився до 1/4 фіналу олімпійського тенісного турніру у Парижі (Франція). У другому колі змагань парного розряду сестри Кіченок обіграли сіяних під 4-м номером американок Даніель Коллінс та Дезіре Кравчик — 3:6, 6:4, 10:7. Наступними суперницями українок у чвертьфіналі будуть 8-мі номери посіву іспанки Крістіна Букса та Сара Сорібес-Тормо.

Стрілець Сергій Куліш виграв для України другу медаль Ігор-2024

У Парижі завершився фінал Олімпійських змагань у стрільбі з гвинтівки на 50 метрів із трьох позицій. Українець Сергій Куліш здобув срібну нагороду. Результат нашого стрільця — 461,3 очка. Першим був Лю Юкун (Китай) — 463,6, третім — Свапніл Кусале (Індія) — 451,4.

Для 31-річного Куліша це четверта Олімпіада. У Ріо-де-Жанейро-2016 Сергій здобув «срібло» у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів.

29 липня в індивідуальних змаганнях шаблісток бронзовою призеркою стала українка. У півфіналі вона поступилася француженці Сарі Бальцер (7:15). Проте матч за 3-тє місце проти Чой Себін із Республіки Корея з рахунком 15:14 виграла Харлан. Медаль Ольги Харлан (на знімку) стала першою українською нагородою на Олімпіаді у Парижі та п’ятою в олімпійській кар’єрі спортсменки.

Загалом у програмі Ігор — 32 види спорту, в яких 329 комплектів нагород розіграють серед 10 500 спортсменів. Олімпіада-2024 триватиме до 11 серпня.

Укрінформ.