Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Нагорняк разом з директором Укргідроенерго Ігорем Сиротою здійснили робочий візит на ДніпроГЕС.

Ця подія підкреслила важливість співпраці між державними органами та енергетичними підприємствами в питаннях розвитку енергетичного потенціалу України.

Під час візиту були обговорені питання, що стосуються відновлення гідроелектростанції, а також підвищення ефективності її роботи та безпеки.

Сергій Нагорняк наголосив на важливості забезпечення енергетичної безпеки країни, особливо в умовах зовнішніх загроз. Він зазначив, що відновлення та модернізація Дніпровської ГЕС є критично важливими для стабільного постачання електроенергії в Україні:

«На територію Дніпровської ГЕС було випущено близько 40 ракет різного типу. Масштаби руйнувань жахливі. Я думаю, що наші іноземні партнери мають на власні очі все це бачити.

Не зважаючи на те, що окупанти продовжують атакувати обʼєкти критичної інфраструктури по всій країні, наші енергетики роблять все можливе для відновлення енергогенеруючих обʼєктів . 

На відновлення Дніпровської ГЕС підуть роки, та задля енергетичної безпеки наступних поколінь ми маємо це зробити. Але наші міжнародні партнери мають допомогти нам покращити систему ППО. Сьогодні лише захист неба над країною робить можливою нормальну роботу над відновленням критичної інфраструктури, в т.ч. Дніпровської ГЕС».

Своєю чергою Ігор Сирота наголосив на важливості якнайшвидшого  відновлення об’єкту після ракетних обстрілів,  підкресливши, що це є ключовим завданням для забезпечення стабільного постачання електроенергії в Україні.

«Відновлення Дніпровської ГЕС після руйнівних ракетних обстрілів з боку росії є нашим пріоритетом. Це критично важливо для забезпечення стабільного та надійного електропостачання всієї України. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб прискорити цей процес, адже розуміємо, яку роль відігравала станція в Об’єднаній енергосистемі. Наша мета – не тільки відновити пошкоджену інфраструктуру, але й модернізувати її, впроваджуючи передові технології для підвищення ефективності та надійності роботи гідроелектростанції», – зазначив він.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Фото зі сторінки Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП у фейсбуці.