«Всеукраїнське роуд-шоу Каталогу українських виробників техніки для громад сьогодні прийняла Полтава, — зазначає заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Голови громад ознайомилися з можливостями українських машинобудівних підприємств, які здатні виробляти практично всі види техніки, необхідні громадам.

До каталогу ввійшли 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах із 14 областей України. П’ять із них — з Полтавщини. На сьогоднішній нараді відчувався полтавський патріотизм. У цьому регіоні знають, що коли замовляєш техніку у власних виробників, — це наповнює і центральний бюджет, і місцеві.

Потреба громад Полтавщини у різних видах техніки становить 667 одиниць. Керівники громад отримали чіткий сигнал, що задоволення цієї потреби продукцією українських заводів — державний пріоритет.

Минулого року держава витратила на публічні закупівлі майже трильйон гривень. З них приблизно 400 мільярдів — на імпорт. Через це бюджет втратив від 100 до 160 мільярдів гривень податків. Це саме той обсяг коштів, через нестачу яких Уряд наразі ініціює масштабне підвищення податків. Проблему можна було б визначити, лише додавши трохи здорового глузду в публічні закупівлі».
Всеукраїнське роуд-шоу Каталогу українських виробників техніки для громад триває. Уже готуємо візити в інші регіони.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.