Ілля Ковтун — срібний призер паризької Олімпіади у вправах на брусах

На Олімпіаді-2024 у понеділок відбувся фінал гімнастичних змагань, який визначив найкращих у вправах на брусах. Двадцятирічний черкащанин Ілля Ковтун став срібним призером Ігор. Оцінка українця — 15,500 бала.

Переміг китаєць Цзиньянь Чжоу — 16,200 бала, третім був японець Шінносуке Ока — 15,300.

Для Ковтуна це друга Олімпіада. На Іграх-2020 у Токіо він посів 11-те місце в особистому багатоборстві та став сьомим у командних змаганнях.

Інший наш гімнаст — 30-річний Олег Верняєв — посів у цьому фіналі восьме місце.

Укрінформ.

Метальник молота Михайло Кохан: Ми горді принести ці медалі Україні

Михайло Кохан приніс Україні шосту нагороду на XXXIII літніх Олімпійських іграх у Парижі (Франція). Він став бронзовим призером у секторі для метання молота із результатом 79,39 метра. Переміг Ітан Кацберг з Канади (84,12), другий — угорець Бенце Галаш (79,97). В активі збірної України вже 6 нагород — 2 золоті, 1 срібна та 3 бронзові.

Для 23-річного Михайла Кохана завершився другий олімпійський фінал у кар’єрі. У Токіо він став четвертим, а у Парижі забезпечив собі місце на п’єдесталі — «бронза».

«Дуже радий розділити свою радість з нашими стрибунками у висоту — Ярославою та Іриною. Ми горді принести ці медалі Україні. Я дуже вдячний всім, хто підтримував та вірив у мене. Я був дуже гордий, коли пробіг стадіоном із прапором України. Шлях до нагороди був тернистим — і злети, і падіння. Цього року я лише почав виступати у дорослій віковій категорії, а «дорослий» спорт — це непросто, тому я щасливий здобути медаль».

Укрінформ.

Ярослава Магучіх взяла «золото» в стрибках у висоту, «бронза» — в Ірини Геращенко

Українська стрибунка Ярослава Магучіх продовжує творити історію. Чинна чемпіонка світу цьогоріч із першої спроби підкорила висоту 2,10 м, тим самим оновивши світовий рекорд, що тримався 37 років. Тепер до своїх здобутків українка додала «золото» Олімпійських ігор. «Бронзу» здобула українка Ірина Геращенко (1,95).

Ярослава зазначила, що виборювати нагороди зараз надзвичайно важливо: у цей складний для країни час кожен має нагадувати світу про Україну, про нашу боротьбу за незалежність. І додала: «Далі потрібно працювати і встановлювати нові рекорди. Багато хто казав, що неможливо побити світовий рекорд 2,09 м, але я це зробила. Рекорди встановлюють для того, щоб їх бити. Тому буду намагатися стрибати все вище і вище. Я приїхала на цю Олімпіаду світовою лідеркою, фавориткою, тож хвилювання було мінімальне».

Ярослава Магучіх стала третьою легкоатлеткою в історії незалежної України, яка отримала звання олімпійської чемпіонки, і першою українкою в історії, яка здобула дві медалі Олімпійських ігор у легкій атлетиці.

Укрінформ.