На знімку: під час одного з обмінів полоненими у 2024 році.

Зокрема і щодо звільнення всіх українських військовополонених та цивільних заручників кремля. У Парламентській асамблеї Ради Європи опрацьовують відповідні резолюції.

Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань інтеграції України до ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева-Федоренко.

«Ми маємо чіткі цілі та завдання — звільнення цивільних та військових українців, які з 2014 року незаконно утримуються у в’язницях рф. У ПАРЄ вже зареєстрована резолюція, що стосується теми звільнення військовополонених. Також найближчим часом буде готовий текст стосовно цивільних у полоні. Ми зробили все можливе і з Координаційним штабом зі звільнення українців з полону, і з Офісом Президента, і з Офісом омбудсмена, і з МЗС, щоб голоси тих, хто чекає на своїх родичів, і тих, хто був у полоні й зараз звільнений, звучали на одному з найбільших парламентських майданчиків — майданчику Ради Європи, де представлені 46 парламентів і урядів», — зазначила політикиня.

Водночас, за її словами, триває робота над впровадженням пунктів плану миру Президента Володимира Зеленського і ведеться підготовка до проведення другого Саміту миру.
«Ми не збавляємо темпів. Нас чекає дуже цікавий осінній політичний сезон», — підсумувала народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.