У його роботі взяли участь голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, очільник Мінагрополітики Тарас Висоцький, директорка Програми USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО Ксенія Сидоркіна та керівник Українсько-африканської торговельної місії Артем Гудков.

В останні роки Україна є важливим постачальником сільськогосподарської продукції до країн Африки, а саме пшениці, кукурудзи, ячменю, соняшникової олії та курячого м’яса, зазначив Олександр Гайду. Стабільні та довгострокові угоди з українськими підприємствами забезпечують продовольчу безпеку в африканських країнах.

Українсько-африканська торговельна місія представила свої інформаційно-консультативні послуги та огляди ринку Нігерії, Кенії і Танзанії. Аграрний сектор України має відповідні потужності для задоволення попиту агропродукції на Африканському континенті, а український бізнес, у свою чергу, готовий встановлювати довгострокові торговельні угоди та партнерства.
Було обговорено перспективи такої співпраці, необхідність пошуку нових ринків збуту української продукції та розширення зовнішньоекономічної діяльності.

Представники бізнесу з різних галузей сільського господарства запевнили в готовності допомагати покращувати фермерську практику Африки як своїм досвідом, так і технологіями. Зокрема, відкривати філії та надавати консультаційні послуги, для вирішення критичних проблем: таких як побудова меліоративних систем, лабораторій для вимірювання якості ґрунту, підвищення врожайності, зберігання агропродукції, використання ЗЗР та управління тваринництвом.

«Маємо разом працювати так, щоб наші аграрії могли експортувати свою продукцію на великий африканський ринок», — зазначив Олександр Гайду.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.