Футбол. Уже скоро відбудуться матчі за право потрапити до фінальної частини чемпіонату світу-2014 у Бразилії. Одну зі стикових пар склали Україна та Франція. Як відомо, перший поєдинок зіграють 15 листопада в Києві на НСК «Олімпійський». Майбутня дуель цих команд викликає чималий інтерес не лише в Україні та Франції.

Один із найважливіших виконавців у складі нашої команди — Андрій Ярмоленко (на знімку).

— Я, звичайно, дуже чекав, коли в Цюриху відбудеться жеребкування, — каже він. — Комусь із можливих суперників переваги не віддавав. Хоча збірна Франції посідала особливе місце у списку. Втім, на цій стадії, коли вирішується доля путівки на чемпіонат світу, слабких команд немає. Не тільки я, а й інші гравці збірної України намагатимуться показати свої найкращі якості, зроблять усе, щоб наша країна була представлена на чемпіонаті світу.

— І як собі уявляєте українсько-французьке протистояння?

— Гадаю, що це буде дуже серйозна й захоплива боротьба. У нас уже відчувається ажіотаж. Напевно, щось таке відбувається й у Франції. Сподіваюся, що тренери довірять мені місце у складі. А я вже постараюся викластися як слід.

— Чи до снаги збірній України здолати елітних французів?

— Шанси завжди є. А до зустрічі в Києві вони взагалі рівні. Не секрет, що в збірній Франції достатньо класних виконавців, котрі виступають у знаменитих клубах Європи. Однак і нас хлопчиками для биття не назвеш. Наш склад досить сильний: є досвідчені гравці й молоді, але вже обстріляні хлопці. Одне слово, цілком амбітна команда. Думаю, що сила духу й згуртований колектив — наші головні козирі в протиборстві з Францією.

— Хто з гравців суперника викликає найбільші побоювання?

— Однозначно це Франк Рібері — великий футболіст, що перебуває в розквіті таланту.

— Після проваленого Україною старту відбірного турніру навіть найбільші оптимісти не вірили в те, що вона фінішує другою. Але прийшов Михайло Фоменко, й відбулися дивні метаморфози. То може розкриєте фірмові секрети вашого тренера?

— Змінилося багато чого. Ми ретельніше розбираємо суперників. Стали тривалішими теоретичні заняття. А найголовніше те, що наш тренер згуртував нас і змусив повірити в те, що можна поборотися за бразильську путівку. Нині збірна України — команда однодумців.

Фото Євгена КРАВСА.