У 2024 році Бельгія виділить Україні щонайменше 977 мільйонів євро на військову підтримку. Країна бере активну участь у шести з десяти коаліцій сил і засобів, створених у межах UDCG (Контактна група з питань оборони України), зокрема у сфері військово-повітряних сил, протиповітряної оборони, боєприпасів, морських сил і засобів, розмінування та кібербезпеки.

Уряд Бельгії поставив бельгійські винищувачі для посилення обороноздатності України та захисту її повітряного простору й території від російської військової агресії. З травня 2024 року Бельгійське агентство розвитку в тісній співпраці з владою України, міста Чернігова та Чернігівської області розробляє та впроваджує багаторічну програму допомоги, спрямовану на підтримку реконструкції, приділяючи особливу увагу енергоефективності,  зосереджуючись на секторах освіти та охорони здоров’я.

26 листопада 2019 року створено депутатську групу Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Бельгія, яку очолюють народні депутати Андрій Лопушанський 
та Марія Мезенцева-Федоренко.