Футбольна команда села Присівці, що у Зборівському районі на Тернопільщині, в якій і тренером, і гравцем є місцевий священик Михайло Піняга, виборола майже всі нагороди районних змагань. Торік, наприклад, вона посіла перше місце на сільських спортивних іграх Зборівщини.

Є надія, що молодь цього села невдовзі перемагатиме і в інших видах спорту. Днями з ініціативи священика і за підтримки вірян у Присівцях відкрито зал з тренажерами, тенісним і більярдним столами, комп’ютерним класом. Для цього священик виділив приміщення у проборстві, що належить церковній громаді. На освячення приїхав митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Він освятив також фігуру Богоматері у селі, подякував священикові за ініціативу, а парафіянам — за підтримку.

Отець Михайло вважає, що спорт і передусім футбол — це унікальні засоби для згуртування молоді на парафії. Його коробило, що всі розваги молодих людей — це пляшка пива або чогось міцнішого, цигарки, лайка та бійки. Тепер спортивні заняття розпочинаються з молитви та духовних настанов отця, а погані звички відходять у минуле.

Як уже зазначалося, отець Михайло сам захоплюється спортом, бере участь у тренуваннях, їздить з командою на змагання. Спільно будують майданчик для міні-футболу, який відкриють навесні наступного року. 

Дедалі частіше священики УГКЦ знаходять неординарну шляхи, щоб залучити молодь до духовності, здорового способу життя, культури. Вони ходять на дискотеки, беруть участь у вечорницях, спортивних змаганнях, послуговуються сучасними комп’ютерними технологіями...

Тернопільська область.