Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики, член фракції політичної партії «Слуга народу» Дмитро Соломчук.

«Наше небо з F-16 однозначно буде безпечнішим. Літаки захищатимуть як мирні міста, так і портову інфраструктуру, і навіть ті комбайни в полі, які сьогодні збирають дорогоцінний урожай. Багато елеваторних потужностей та обладнання для перевалки було знищено й пошкоджено окупантами. Тож нам треба поставити сучасне обладнання, щоб завантаження у портах відбувалося швидше й зерно не псувалося», — зазначив політик.

Він додав, що днями Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дасть змогу залучити 50 мільйонів євро підтримки від Європейського Союзу на ремонт і розвиток портової інфраструктури. Це позитивно вплине на роботу українського морського коридору, який є ключовим для наших аграріїв у питанні логістики.

Нагадаємо, що за 11 місяців функціонування морського коридору вантажообіг у портах Великої Одеси становив 60 мільйонів тонн. Із них майже 41 мільйон тонн — це експортоване продовольство.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.